Tvättmaskin i badrummet | Installation och service

Att ha en tvättmaskin i badrummet är en dröm för många som bor i lägenhet och tröttnat på att försöka hitta tvättider i den allmänna tvättstugan. En tvättmaskin i badrummet är en bekvämlighet som gör att man kan tvätta när det behövs och med kort varsel. Samtidigt gör det ju att man använder tvättmaskinen betydligt mer än om man samlar all veckans tvätt till ett och samma tillfälle.

Vi installerar ofta tvättmaskiner hemma hos privatpersoner och vet allt om hur man gör det smidigt och säkert

Det kräver även en del utrymme att installera tvättmaskin i badrummet. Har man ett litet badkar kanske man måste slänga ut badkaret och nöja sig med en tvättmaskin. Man måste också se till att det finns tillräckligt med golvutrymme för att man ska kunna dra ut maskinen och utföra service eller städa bakom den. Men har man plats möjlighet och vill kunna ha ett orosmoment mindre i vardagen är en tvättmaskin i badrummet verkligen att rekommendera. Som rörmokare i Stockholms innerstad installerar vi ofta tvättmaskiner hemma hos privatpersoner och vet allt om hur man gör det smidigt och säkert. Det finns nämligen en del att tänka på när man installerar en tvättmaskin i ett badrum.

El – alltid en risk i ett badrum

Vatten är ju naturligt i ett badrum, el är det inte trots att det ju måste finnas när man ska installera en tvättmaskin. Vatten och el kan vara en farlig kombination och därför är det extra riskabelt att jobba med elinstallationer i ett badrum. Tidigare var det inte tillåtet att sätta in eluttag i badrum, utan tvättmaskiner var tvungna att ha en fast anslutning till en kopplingsdosa. Numera är det tillåtet med jordade eluttag i badrum, vilket är bra eftersom de flesta tvättmaskiner som säljs har stickkontakter.

tvättmaskin i badrum

Vi rekommenderar dock alltid att du installerar en maskin som kan kopplas till en fast anslutning eftersom det är säkrare och dessutom redan finns i många badrum. Finns ingen anslutningsdosa för tvättmaskin kan du dock med fördel också välja att installera ett jordat uttag, kopplat till en jordfelsbrytare.

Det är förbjudet att göra elinstallationer själv i ett badrum. Bara en behörig elfirma får göra detta. Därför bör man endast anlita professionella elektriker med våtrumsbehörighet som vet hur man på säkrast sätt drar fram el till en tvättmaskin. Hos oss hittar du all kompetens som behövs.

Att koppla in tvättmaskinen

Att koppla in en tvättmaskin kostar lite olika beroende på hur ditt badrum ser ut. Finns en golvbrunn och eluttag redan blir det såklart billigare än om vi måste fixa elen och vattenanslutningarna. Vi kommer alltid hem till dig och tittar hur det ser ut i ditt badrum för att kunna ge dig en korrekt prisbild av vad det skulle kosta att installera en tvättmaskin hos dig.

Service av din tvättmaskin

Vi ställer gärna upp och gör regelbunden service av din tvättmaskin, då vi kollar att allt fungerar som det ska och att inga tecken på förslitningsskador uppkommit. Det kan ibland ta lite tid att upptäcka om en maskin inte fungerar hundra procent, men missljud och att maskinen flyttar på sig är ofta tecken på att något inte står rätt till. Då är det viktigt att maskinen får service och optimeras för perfekt funktion. Kontakta oss om du vill höra vad vi har för olika varianter vad gäller service av tvättmaskiner.

Våra rörmokare hjälper dig med allt från enkla serviceuppdrag till entreprenader!

4 Sep 2018